Malzemeler:
Keki için:
*2 adet yumurta
*2 kahve fincanı (Türk kahvesi) toz şeker
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*3 kahve fincanı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için:
*Yarım litre süt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Yarım paket labne peyniri (100 gram)
Jöle için:
*3 çay bardağı portakal suyu
*2 yemek kaşığı şeker
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*Yarım portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
1)Önce pastanın kekini hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.En son elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekliyoruz.Tekrar karıştırdıktan sonra iyice yağladığımız turta kabına boşaltıyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.(kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz)
2)Kreması için, yumurta sarısını ve şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıyoruz.Un ve nişastayı ekliyoruz.Azar azar süt ilave ederek iyice çırpıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz.Sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.2-3 dakika sonra da labne peynirini ekleyip iyice çırpıyoruz.
3)Ilınmış olan tart kekini kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz.(çukur kısmı üste gelecek)
5)Jöle için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Bu sosu da pastanın en üstüne döküyoruz.Ben jöleyi dökmeden önce muhallebinin üzerine portakal dilimleri dizdim ve jöleyi sonra döktüm.
6)Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder