Hamuru için:
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*150 gram yumuşak tereyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (3 bardak civarı,kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
*1 su bardağı toz şeker
*Yeteri kadar sert armut
Yapılışı:
1)Teflon bir tavaya şekeri alıp eriyene kadar pişiriyoruz.Eriyip karamelize olunca fırın kabına döküp üzerine dilimlenmiş armutları,aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz.
2)Hamuru için tüm malzemeyi yoğuruyoruz ve biraz dinlendirdikten sonra merdane ile açıyoruz.Armutların üzerini hamurla kapatıyoruz.
3)170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder