Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

PEYNİRLİ KETE

Written By Swt Bilişim on 1 Eylül 2010 Çarşamba | 22:25


Pakmaya'nın tarifler kitabından denediğim bir tarif. İlk yapıldığı gün hatta ılık ılık tüketilmeli,tek kelimeyle nefisss....Ama ertesi güne aynı lezzeti bulmak zor. (Aslında bu bütün mayalı tarifler için geçerli değil mi?)

4-5 su bardağı un
1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr)
1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker

İçi:
250 gr peynir (ben kaşar,beyaz peynir karışımı kullandım)
1 yumurta + 1 yumurta akı
maydanoz

Üst:
1 yumurta sarısı
susam-çörekotu

Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.1/2 saat bekletilip mayalandırılır. 10-12 bezeye ayrılır.Her beze 3 mm. kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılır.Ortasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Tepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder