ADIYAMAN PATLICAN KEBABI
Written By Swt Bilişim on 3 Eylül 2010 Cuma | 02:14
Dün akşam annemlere Cafe Pepela'da görüp denemek için not ettiğim bu güzel yemeği ufak değişikliklerle yaptım,çok beğenildi.Kesinlikle tekrar yapılacak :))
6-7 adet patlıcan (tercihen orta boy,minik)
Kıymalı Kaplama İçin:
250 gram kıyma
1 soğan
galeta unu
tuz ve baharatlar (karabiber,kimyon...)
Patlıcanlar közlenir.Tuzlu suyda 1-2 dakika bekletilip kabukları soyulur.
Kıyma,tuz ve barahatlar karıştırılıp yoğrulur,patlıcanlar dikkatle kaplanır.
200 derece fırında, 15-20 dakika pişirilir.(patlıcanların üzerine küçük tereyağı parçaları koyabilirsiniz ) Çıkmasına yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip kaşarlar eriyip kızarana kadar bekletilir.
0 yorum :
Yorum Gönder