Barbekü kültürüne yeni bir soluk getiren Weber Stephen, ızgara ve barbekü üstüne ne varsa barbekü severler için düşünüyor. Kapaklı barbeküleriyle, barbekü aksesuarları ve tarifleriyle kolay, pratik ve farklı barbekülerin kapılarını sizler için aralıyor.
Weber Stephen ürünleri arasında bulunan kömürlü, gazlı, elektrikli barbeküleriyle yer ve zaman sıkıntısı olmaksızın barbekü keyfinizden mahrum kalmayacaksınız. Barbekü de sadece yemek pişirmek için değil sevdiklerinizle bir arada toplanmanızı ve barbekü başında keyifli sohbet gerçekleştirmenize olanak sunan Weber Stephen, sevdikleriniz için barbeküde pişirebileceğiniz farklı lezzetleri de sizinle paylaşıyor.
Uzmanından Muz Yaprağında Izgara Somon Tarifi;
Malzemeler (4 Kişilik)
800 g Somon fileto
4 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limon suyu
1 adet biber(ince doğranmış)
50 g zencefil
200 ml Hindistan cevizi sütü
3 adet taze havuç
3 adet kereviz yaprağı (ince doğranmış)
3 adet yeşil soğan
3,5 yemek kaşığı tatlı acı sos (Sweet chili sauce)
Muz yaprakları
2 adet dilimlenmiş Limon
Tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANIŞI
Somon filetoları yıkayın, kurulayın 4 eşit parçaya bölün ve bir tabağa koyun. Soya sosu, limon suyu, ince doğranmış biber, zencefil ve Hindistan cevizi sütünü karıştırın. Somon filetoları en az 6 saat bu karışımın içerisinde marine edin. Havuç, kereviz yaprağı ve yeşil soğanları yıkayıp ince bir şekilde doğrayın ve tatlı acı sos ile karıştırın. Muz yapraklarına içerisine fileto dilimleri sığacak gibi şekil verip ızgara üzerine koyun. Somon filetoları marineden alın ve herbirini sebze karışımı ile muz yapraklarının üzerine yerleştirin. Somon filetoların üzerlerine ikişer dilim limon koyun ve tuz, karabiber, pul biberle tatlandırın. Muz yaprakları ile somonu sarın. Yaklaşık 6-8 dakika muz yapraklarına sarılı somonları ızgara edin. Izgaradan alın ve yanında tatlı acı sos ile servis edin.
0 yorum :
Yorum Gönder