ZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMASI
Written By Swt Bilişim on 31 Ağustos 2010 Salı | 21:45
Pazardan bolca kırmızı biber aldım.Büyük bir kısmını kışın kullanmak üzere dondurucuya kaldırdım. Ufaklarından da zeytinyağlı dolma yaptım.
10 tane kırmızı biber
2 kuru soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 rendelenmiş domates
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı şeker
tuz,karabiber,nane,
kırmızı toz biber,yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
2-2,5 su bardağı su ( pirincin cinsine göre değişebilir)
Biberlerin tohumları çıkarılıp yıkanır.Büyük bir karıştırma kabının içine yemeklik doğranmış soğanlar,sarımsak,yıkanmış süzülmüş pirinç,salça,domates,şeker,tuz,baharatlar,kuş üzümü ve zeytinyağı konup iyice karıştırılır. Biberlerin içi 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup tencereye dik olarak dizilir.Kaynamış su eklenip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.(Arzu ederseniz üstlerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.)
0 yorum :
Yorum Gönder