BİSKÜVİLİ LEZZET KATLARI
Written By Swt Bilişim on 31 Ağustos 2010 Salı | 00:41
Kolay,lezzetli bir pasta.Tarifini Muhterem'le Afiyetleden aldım.Biz çok beğendik ,tavsiye ederim,deneyin :)
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı sos + 2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Muhallebi :
2 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Margarin eritilir,sürekli karıştırarak un biraz kavrulur.Üzerine ılık haldeki süt sürekli karıştırılarak eklenir.Şeker, incecik rendelenmiş limon kabukları ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. (Topaklanma olursa blendırla karıştırılır) Pişen muhallebi, karıştırılarak biraz soğutulur.Baton kek kalıbı streç filmle kaplanır.En altına kakaolu petibör bisküvilerden bir sıra dizilir.Ilık haldeki muhallebiden bisküvilerin üzerine 1-2 kepçe dökülür.Tekrar bisküvi dizilir, muhallebi dökülerek kalıp doldurulur.Tatlı buzlukta 3-4 saat bekletilir.Servis yapılacağı zaman kalıp servis tabağına ters çevrilir.Çikolatalı sos, üzerinde yazan süt miktarından 1 bardak eksik olarak koyu bir şekilde pişirilir.Soğutulur,tatlının üzerine dökülür.Hindistancevizi serpilerek servis yapılır.
0 yorum :
Yorum Gönder