Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

TRİLEÇE

Written By Swt Bilişim on 20 Mayıs 2014 Salı | 15:21

Öncelikle bir hafta önce meydana gelen maden faciasında can şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet,kederli ailelerine sabır,yaralı madencilerimize de acil şifalar dilerim.Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.
Bu gün çok güzel bir tatlı tarifim var.Bir Arnavut tatlısı.Son zamanlarda eşimin favori tatlısı oldu.Kendisi zaten karameli çok sever.Nette araştırma yapınca bazı blog yazarlarının deneyip tarif verdiğini gördüm.'Lezzetli Atölye'nin tarifini denedim,sonuç mükemmel oldu.Tarif için çok teşekkür ediyorum.




Aşağıda vereceğim ölçülerin tam yarısı ile ,orta boy oval borcama hazırladım.Tam ölçü yapacaksanız büyük boy borcam kullanmanızı öneririm.Kek piştiği anda ince gözükse de sütlü kremalı karışım ile ıslandığında daha kalın oluyor.


Malzemeler:

Keki için:

*6 adet yumurta
*250 gram pudra şekeri
*400 gram un
*Yarım çay bardağı ılık süt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı krem tartar
*Çeyrek çay kaşığı tuz

Islatmak için:
*1,5 kilo süt
*1,5 kutu krema (300 ml)

Üzeri için:
*100 gram süt tozu
*Karamel sos (Carte D'or hazır karamel sosunu kullandım,dilerseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz)

Yapılışı:

1)Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
2)Beyazları çırpma kabına alıp,şekerin yarısını,krem tartarı ve tuzu ekliyoruz ve kar hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
3)Yumurta sarılarını kalan şekerle beraber çırpıyoruz ve ılık sütü ilave ediyoruz.Un,vanilya ve kabartma tozunu eliyoruz.
4)Sütle çırpılmış yumurta ve elenmiş un karışımını birkaç kerede kar haline getirdiğimiz yumurta aklarına ilave ediyoruz. Bu aşamada mikser kullanmıyoruz.Karıştırma işlemini,yumurta aklarını söndürmemek için bir spatula yardımıyla yavaşça yapıyoruz.
5)Tercihen kare ya da dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt koyuyoruz ve karışımı içine döküyoruz.Bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
6)180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Pişen keki tel üzerinde soğutuyoruz ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz.
7)Krema ile sütü çırpıyoruz ve yarısını fırın kabına döküyoruz.Kekin altını bazı yerlerinden kürdanla delerek kaba yerleştiriyoruz.Kekin üzerini de kürdanla delerek kalan sütlü kremayı yavaşça döküyoruz ve tamamen çekmesini bekliyoruz.
8)Sütü tamamen çeken kekin üzerine süt tozunu eliyoruz.Daha sonra bolca karamel sos döküp 2-3 saat buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder