Malzemeler:
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı (silme) toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi:
*Çiçek kısımları için zeytin ezmesi
*Orta kısım için sosis ve kaşar rendesi (yeteri kadar)
Üzeri için:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Susam ya da çörek otu
Yapılışı:
1)Süt, su ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.Un hariç diğer malzemeleri de katıp yoğurmaya başlıyoruz.
2)Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp,ılık bir ortamda yarım saat mayalanmasını bekliyoruz.
3)Mayalanan hamuru tekrar yavaşça yoğuruyoruz.Hamurdan yaklaşık üçte birini koparıp merdane ile açarak kelepçeli kalıbın tabanına yayıyoruz.(26 cm.lik kalıp kullandım)
4)Kalan hamurdan küçük parçalar koparıp avucumuzun içinde düzleştirip içine zeytin ezmesi koyuyoruz.Hamurun kenarlarını birleştirip yuvarlayarak,ek yeri alta gelecek şekilde kalıbın kenarına diziyoruz.Hamurların arasında biraz aralık bırakıyoruz çünkü pişerken kabarıp yapışacaklar.
5)Orta kısmına ince dilimlediğimiz sosisleri yerleştiriyoruz.Çiçek kısımların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder