Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » ÇİLEKLİ TRİFLE - ÇİLEK KARNAVALI

ÇİLEKLİ TRİFLE - ÇİLEK KARNAVALI

Written By Swt Bilişim on 30 Mart 2014 Pazar | 17:15

Farkettim ki son yayınlarım hep tuzlulardan oluşmuş ama bu gün muhteşem bir tatlı tarifiyle geldim.Ama ne tatlı...Görüntüsü mükemmel ,lezzeti müthiş.Özellikle çilek mevsiminde bol bol yapacağım.Mutlaka deneyin derim.Tarif  'Lezzetli Sanatlar'dan.Pırıl'a kucak dolusu teşekkürlerimi yolluyorum.Orjinal tarifte üstü jöleyle süslenmişti ama eşim (ne yazık ki)jöleyi pek sevmediği için ben kullanmadım.Bu yüzden malzeme listesinde vermiyorum.Jöleli yapmak isterseniz -ki o haliyle çok güzeldi- Lezzetli Sanatları ziyaret edebilirsiniz.





Malzemeler:

*500-600 gram çilek
*2 adet muz
*Kedi dili bisküvisi (18 adet kullandım)
*1 adet yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
*2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*3/4 su bardağı toz şeker
*1 lt. süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı margarin
*1 kutu (200 gram) labne peyniri
*1,5 Çay bardağı süt(kedi dillerinin ıslatmak için)
*Süslemek için file antep fıstığı

Yapılışı:

1)Süt,yumurta sarısı,un,nişasta ve şeker ile devamlı karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve margarini ekliyoruz.Mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.Biraz soğuyunca muhallebiye labneyi ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
2)Derin,dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yanların ince dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz.
3)Servis kasesinin tabanına krema yayıyoruz.Kedi dillerini süte batırıp muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz.Üzerine tekrar kreme yayıyoruz.Kremanın üzerine doğranmış çilek ve muz dilimleri koyuyoruz.Sonra tekrar krema koyuyoruz.Tekrar kedi dili,krema,çilek ve muz dilimleri koyduktan sonra kalan kremayı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz.
4)Çilek dilimleri ve file antep fıstığı ile süslüyoruz.

                                                                       Afiyet olsun:)







SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder