Bu tuzlu kurabiyelere bayılacaksınız.Bir tane alınca,bir tane daha almak istiyorsunuz.Hem evde bulunabilecek malzemelerden yapılıyor hem de çok bereketli.Üstelik uzun süre tazeliğini koruyor.Tarif 'Misket Limonu'ndan.Yalnız ben biraz şeklinde değişiklik yaptım ve her tarafını susama buladım.
Malzemeler:
*1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin (ben Teremyağ kullandım)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 çay kaşığı mahlep
*2 yumurta sarısı
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
*2 yumurta akı
*Bolca susam
Yapılışı:
1)Un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
2)Hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz.Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve önce yumurta akına batırıp sonra susama buluyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
3)180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder