Malzemeler:
*1su bardağı+3/4 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı şeker
*7 gram kuru maya
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*4 su bardağı un
*1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
*Yeteri kadar zeytin ezmesi
Kalıbı ve hamurları yağlamak için 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Yapılışı:
1)Hamur yoğurma kabına yarım bardak su ve şekeri katıp,şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.Üzerine mayayı serpiştiriyoruz ve köpürene kadar 5-10 dakika bekliyoruz.Sonra kalan su ve yağı ekliyoruz.
2)Un ve tuzu da mayalı karışıma ekleyip yumuşak ve elastik bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
3)Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elimizle açıp içine zeytin ezmesi koyuyoruz ve ağızlarını kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz.
4)Hazırladığımız ekmek toplarını hafifçe yağlayıp kek kalıbına koyuyoruz.(kek kalıbını da yağlıyoruz)
5)Bütün hamur bitince üzerini yağ sürerek 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
6)200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar üzeri kahverengi oluncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder