Kadınbudu köfte Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biridir.En önemli özelliği içinde pirinç olmasıdır. Köfteyi,arzu ederseniz pirinci haşlayarak ya da kalan pilavınızı kullanarak hazırlayabilirsiniz.Sevdiğim bir özelliği de soğuk olarak da yenebilmesi.Ertesi güne kaldığında da lezzetinden bir şey kaybetmiyor.
Malzemeler:
*Yarım kilogram kıyma
*1 çay bardağı pirinç
*1 orta boy soğan
*1 adet yumurta
*Tuz,karabiber,pul biber
Bulamak için:
*2 adet yumurta
*Yeteri kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1)Pirinci yeteri kadar su ile haşlıyoruz ve fazla suyunu süzdükten sonra soğutuyoruz.
2)Kıymanın yarısını güzelce kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
3)Soğanı rendeliyoruz ve kavrulmuş kıyma, kavrulmamış kıyma ,yumurta ve baharatlarla yoğuruyoruz.
4)Köfte harcını 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
5)Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekil veriyoruz.
6)2 adet yumurtayı iyice çırpıyoruz ve köfteleri önce una sonra da çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder