Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA

BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA

Written By Swt Bilişim on 4 Ocak 2014 Cumartesi | 14:53

Tavuk yemekleri pratik ve lezzetli oluyor.Vereceğim tarif de değişik lezzetler sunmayı isteyenler için yapımı basit görüntüsü şık sizlerin ve misafirlerinizin çok beğeneceği bir tarif.Deneyin eminim beğeneceksiniz.






Malzemeler:

*9 parça tavuk göğüs (ince dövülmüş)
*1 adet büyük havuç
*1 adet iri patates
*1 su bardağı bezelye
*1 adet orta boy soğan
*50 gram terem yağ
*3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz,karabiber

Beşamel sos için:
*2 çorba kaşığı dolusu un
*2 su bardağı süt
*50 gram tereyağı

Üzeri için:
*Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

1)Patatesi ve havucu küp küp doğruyoruz ve ayrı ayrı haşlıyoruz.
2)Bezelyeyi haşlıyoruz.(konserve kullanacaksanız haşlamaya gerek yok)
3)Bir tavaya 50 gram terem yağı koyup eritiyoruz ve küçük doğranmış soğanları ilave ediyoruz.Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz sonra patates,havuç ve bezelyeyi ekleyerek 2-3 dakika kadar karıştırıyoruz.İçerisine tuz ve karabiber katarak kenara alıyoruz.
4)İnceltilmiş göğüs etlerinin içine yaptığımız garnitür karışımından koyarak rulo şeklinde sarıyoruz ve fırın kabına diziyoruz.
5)Üzerlerine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz.
6)Tavuklar pişerken beşamel sosu hazırlıyoruz.Bunun için bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Unu da ilave edip kavuruyoruz.Sütü yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırarak (topaklanmasın) pişiriyoruz.
7)Tavuklar kızarınca fırından alıp beşamel sosu koyuyoruz.Kaşar rendesini de serperek tekrar fırına veriyoruz ve kaşar eriyip biraz da kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                        Afiyet olsun:)






SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder