*Yarım kilogram küçük doğranmış kuşbaşı et
*1 paket mantar(300 gram)
*1 orta boy soğan
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz ,karabiber
Püresi için:
*4 adet orta boy patates
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Yeteri kadar süt (pürenin kıvamını ayarlamak için)
*Tuz
Üzeri için:
*Yeteri kadar kaşar rendesi
Yapılışı:
1)Mantarları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve dilim dilim doğruyoruz.Küçük bir tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Bir kenara alıyoruz.
2)Etimizi sudan geçirip tencereye alıyoruz ve suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağı da ilave ederek kavuruyoruz.
3)Yeteri kadar sıcak su ilave ederek etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Tuzu ve karabiberini ekliyoruz.Daha sonra tencereye pişirmiş olduğumuz mantarları da ilave ederek 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
4)Orta boy bir fırın kabına mantarlı eti koyuyoruz.
5)Bu arada püreyi hazırlıyoruz.Patatesleri haşlıyoruz.Patatesler sıcakken tereyağı ve tuzu ilave ederek Patates ezici yardımı ile eziyoruz. Kıvamını ayarlamak için yeteri kadar süt ilave edip püreyi hazırlıyoruz.
6)Fırın kabındaki etin üzerine koyup,fazla bastırmadan kaşığın teri ile üzerini düzeltiyoruz.
7)Yeteri kadar kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder