Malzemeler:
*2 su bardağından biraz fazla un
*Yarım su bardağı mısır unu
*100 gram tereyağı
*1 çorba kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sulu yoğurt
*1 tatlı kaşığı sirke
Yapılışı:
1)Oda sıcaklığındaki tereyağının içine un,tuz,şeker,kabartma tozu,karbonat ve sirkeyi ekliyoruz.Elimizle ovuşturarak yağı una yediriyoruz.Sulu yoğurdu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
2)Tezgaha un serpiyoruz.Hamuru elimizle ya da merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.Bir bardağın ağız kısmıyla ya da herhangi bir bisküvi kalıbıyla kesiyoruz.Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
3)Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder