Malzemeler:
Yufkaların arasına sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yukarıdaki sos malzemesi ile en az 2 adet yufkadan bu börekleri hazırlayabilirsiniz.Kullanacağınız yufka sayısına göre bu malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
*Yufka
İçi için:
*Dilediğiniz bir iç malzemesi
Börekleri dikmek için:
*Kürdan
Yapılışı:
1)Böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
2)Süt ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede iyice çırpıyoruz.
3)Yufkayı alıp ortasından ikiye katlıyoruz ve bir kase yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.
4)Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.Bir yuvarlak parçayı alıp,fırça yardımıyla hazırladığımız harçtan sürüp ikinci parçayı üstüne koyuyoruz.Ortasına iç malzemesinden koyuyoruz.
5)D şeklinde kapatıp bir ucundan başlayarak,kürdanla teyel alır gibi dikerek birleştiriyoruz.
6)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dik olarak koyuyoruz.Üst kısımlarına da sıvı yağlı sostan biraz sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder