Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

BÜZGÜLÜ BÖREK

Written By Swt Bilişim on 15 Ocak 2014 Çarşamba | 15:54

Bu böreği 'Papatya Şef 'te gördüm ve bayıldım.Lezzeti de görüntüsü gibi harika oldu.İç malzemesini patatesli kıymalı olarak hazırladım.Yufkadan bir kase yardımıyla yuvarlaklar kestiğimiz için yufka parçaları kaldı. Onlarla da küçük bir tavada alt üst böreği yaptım.Kalan parçaları da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Tarif için blog sahibine teşekkür ediyorum.




Malzemeler:

Yufkaların arasına sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki sos malzemesi ile en az 2 adet yufkadan bu börekleri hazırlayabilirsiniz.Kullanacağınız yufka sayısına göre bu malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
*Yufka

İçi için:
*Dilediğiniz bir iç malzemesi

Börekleri dikmek için:
*Kürdan

Yapılışı:

1)Böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
2)Süt ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede iyice çırpıyoruz.
3)Yufkayı alıp ortasından ikiye katlıyoruz ve bir kase yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.


4)Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.Bir yuvarlak parçayı alıp,fırça yardımıyla hazırladığımız harçtan sürüp ikinci parçayı üstüne koyuyoruz.Ortasına iç malzemesinden koyuyoruz.


5)D şeklinde kapatıp bir ucundan başlayarak,kürdanla teyel alır gibi dikerek birleştiriyoruz.


6)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dik olarak koyuyoruz.Üst kısımlarına da sıvı yağlı sostan biraz sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.

                                                                                Afiyet olsun:)






SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder