Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

AY POĞAÇA

Written By Swt Bilişim on 6 Nisan 2011 Çarşamba | 10:34


Aslında klasik poğaça tariflerinden ama üzerine serptiğim kavrulmuş susam ayrı bir lezzet kattı...

125 gr tereyağı (oda ısısında)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
~ 4,5 su bardağı un

İçi:
beyaz peynir
maydanoz
1-2 haşlanmış patates

Üstü:
1 yumurta sarısı
kavrulmuş susam (teflon tavada sürekli karıştırarak kavurdum)

Hamur yoğrulur,yarım saat buzdolabında dinlendirilir. İç konup ay şeklinde ya da arzuya göre şekillendirilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp kavrulmuş susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder