Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , » EKŞİLİ KURU BAMYA ÇORBASI

EKŞİLİ KURU BAMYA ÇORBASI

Written By Swt Bilişim on 6 Nisan 2011 Çarşamba | 10:15



Sevgili Yetur'un güzel tariflerinden biri...Biz çok beğendik,Sevgili Yeşim'e teşekkür ediyorum  :)

1 ip kuru bamya (az tuzlu limonlu su ile hafif haşlanmış)
1/2 su bardağı haşlanmış erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 limon suyu
domates ve biber salçası
su,tuz,karabiber
zeytinyağı-tereyağı karışımı
1 yemek kaşığı un

Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alınıp salçalarla birlikte kokusu çıkana dek kavurulur.Üzerine un eklenip kavrulmaya devam edilir,İnce doğranmış sarımsaklar eklenip 1-2 dakika çevrilir.Su ilave edilir.Sosla bütünleşinceye dek karıştırılır.Bamya,erişte ve nohut eklenip kaynamaya bırakılır,kısık ateşte kıvamına gelinceye dek kaynadıktan sonra limon suyu,tuz ve karabiber eklenir.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder