Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » EKŞİLİ ET YEMEĞİ (Prişil i Limon)

EKŞİLİ ET YEMEĞİ (Prişil i Limon)

Written By Swt Bilişim on 11 Nisan 2011 Pazartesi | 07:30


İclal Aydın'ın kitabını okurken rastladım bu tarife...İlk fırsatta da denedim.Başarılı bir lezzet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Kaybolan ve Yaşayan 100 Tarifiyle İzmir Sefarad Mutfağı isimli kitaptan Prişil i Limon (ekşili et yemeği)...

1/2 kg kuşbaşı et (kuzu but kullandım)
l kahve fincanı sıvı yağ
l çorba kaşığı un
l bardak su
tuz,maydanoz, limon suyu ve arzuya göre sanmsak.

Unu tahta bir kaşıkla suda eritilir. Üzerine doğranmış maydanoz ve limon suyu ilave edilir. Et, yağ ve su ile yumuşayınca kadar pişirilir. (ben düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirdim) Pişmiş et süzüldükten sonra üzerine hazırlanan sos ilave edilir. Kısık ateşte tahta kaşıkla sos krema haline gelinceye kadar pişirilir. (Etle sosun krema haline getirilmesi servisten 15 dakika önce yapılmalıdır)
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder