TAHİNLİ ÇITIR
Written By Swt Bilişim on 5 Ekim 2010 Salı | 08:52
Çıtır çıtır,ağızda dağılan bir lezzet.
9 yaprak baklavalık yufka
9 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tereyağı eritilir.Baklava yufkalarından 3 tanesi üst üste yayılır.Aralarına fırçayla tereyağı sürülür. En üste 3 kaşık tahin sürülür,3 kaşık şeker ve biraz ceviz serpilir. Yufkalar rulo yapılıp verev şekilde kesilir, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.Üzerlerine fırçayla tereyağı sürülür,istenirse susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder