ALİ NAZİK
Written By Swt Bilişim on 3 Ekim 2010 Pazar | 14:40
Güneydoğu mutfağına özgü,mükemmel bir lezzet...
300 gr kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
1-2 domates
tuz,karabiber
zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
4-5 kemer patlıcan
tuz,sıvı yağ
tereyağı ,kırmızı biber
İlk olarak patlıcanlar yıkanıp közlenir. Soyulup temizlenir,küçük küçük doğranır. Süzme yoğurt ayrı bir kapta çırpılır,akışkan hale getirilir,içine dövülmüş sarmısaklar eklenir. Bu arada kıyma ve soğan zeytinyağında kavrulur,suyunu çektikten sonra içine ince kıyılmış yeşil biberler ve küp küp doğranmış domatesler eklenir.5 dakika arada karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınmadan önce tuzu ve karabiberi ilave edilir. Bir tencerede zeytinyağında közlenmiş patlıcanlar çevrilir. Sarmısaklı yoğurda eklenip hızlıca karıştırılır.Hazırlanan sos tabaklara paylaştırılır,üzerine kavrulan kıyma yayılır.Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biberle servis yapılır.
0 yorum :
Yorum Gönder