Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » PEYNİRLİ HALKA EKMEK

PEYNİRLİ HALKA EKMEK

Written By Swt Bilişim on 23 Ekim 2010 Cumartesi | 01:24

Resim yazısı ekle

Ekmeklere devam :)

1 paket yaş maya (40 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
tuz
aldığı kadar un

içi:
beyaz peynir (arzuya göre soğanla kavrulmuş kıyma veya haşlanmış patates...)

üzerine:
yumurta sarısı
susam,çörek otu

Ilık sütte yaş maya eritilir. Un,mayalı süt, sıvı yağ, yumurtalar ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur,üzeri nemli bir bezle örtülüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur dinlendikten sonra elle açılabildiği kadar ince olarak açılır.Arzu edilen iç yayılıp rulo yapılır.Ruloya halka şekli verilir.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür,susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder