Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » CEVİZLİ EKMEK (kek kalıbında)

CEVİZLİ EKMEK (kek kalıbında)

Written By Swt Bilişim on 21 Ekim 2010 Perşembe | 12:26


Evde yapılmış,mis gibi kokan ekmek gibisi var mı ? Bu kez makinede değil,kek kalıbında yaptım :)

1,5 su bardağı ılık su
40 gr yaş maya
4-4,5 su bardağı beyaz un (isteğe göre 3 bardağı kepekli un olabilir)
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
susam
 
Maya 1,5 su bardağı suyun içinde eritilir. Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ilave edilir. Mayalı su ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir. Malzemeler elle karıştırılıp yoğrulur. Hamur ılık bir yerde yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonunda hamur tekrar yoğrulur. Yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir.Üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür,bolca susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirilir.

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder