Home
»
Ana Yemekler
»
KUZU KÜLBASTI
KUZU KÜLBASTI
Written By Swt Bilişim on 28 Ağustos 2010 Cumartesi | 01:11
6 adet kuzu külbastı
2-3 domates
2-3 diş sarımsak
3 yeşil biber
zeytinyağı
kekik,karabiber,tuz
1 çay bardağı sıcak su
Etler zeytinyağında yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar arkalı önlü kızartılır.İnce ince doğranmış sarımsaklar ve iri doğranmış yeşil biberler ilave edilir,birkaç dakika çevrilerek kavrulur.Küp küp doğranmış domatesler eklenir. 1 çay bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirilir. (etin pişme durumuna göre su eklenebilir) Ocaktan alınmasına yakın kekik,karabiber ve tuzu eklenir.Patates püresi ya da pilavla servis yapılır.
0 yorum :
Yorum Gönder