YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI - TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
Written By Swt Bilişim on 29 Ağustos 2010 Pazar | 03:25
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 su bardak tavuk suyu
2 tavuk budu ya da 1/2 tavuk göğsü
1 yumurta sarısı
3 diş ezilmiş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sirke
tuz,karabiber
Üzerine :
tereyağı,kırmızı biber
Tavuk eti haşlanır,küçük parçalar halinde tiftilir.Sıvı yağda un kavrulur.Üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.(topaklanma olursa bledırla çırpılır) Kaynadıktan sonra tavuk etleri eklenir.Bir kasede 1 yumurta sarısı iyice çırpılır.Sarımsak ve sirke eklenir.Kaynayan çorbadan bir kepçe alınır,azar azar yumurtalı karışıma eklenip hızla karıştırılır.Çorbaya yavaş yavaş kaıştırılarak ilave edilir. Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biberle servis yapılır.
****** Sirke ve sarımsak eklemez de sirke yerine limon suyu koyarsak çorbamızın adı " terbiyeli tavuk çorbası " olur :))
0 yorum :
Yorum Gönder