Home
»
Ana Yemekler
»
YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (MÜCEDDERE)
YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (MÜCEDDERE)
Written By Swt Bilişim on 27 Ağustos 2010 Cuma | 06:35
Besleyici ve doyurucu bir pilav.Kilis mutfağındaki ismi : müceddere...
1 adet kuru soğan
2 domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı kaynamış su
tuz,zeytinyağı,kırmızı biber,karabiber
Yıkanmış mercimekler üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayınır.Rondodan geçirilen soğan zeytinyağında pembeleştirilir.İnce doğranmış yeşil biber ve küp küp doğranmış domates eklenir,birkaç dakika daha kavrulur.Salçalar eklenir.Yıkanıp suyu süzülmüş bulgur ve mercimek eklenir.1,5-2 bardak kaynamış su,tuz ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirlir.10 dakika dinlendirilip et ve tavuk yemeklerinin yanında ya da ayran ve turşuyla tek başına servis yapılır..
0 yorum :
Yorum Gönder