Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (MÜCEDDERE)

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (MÜCEDDERE)

Written By Swt Bilişim on 27 Ağustos 2010 Cuma | 06:35


Besleyici ve doyurucu bir pilav.Kilis mutfağındaki ismi : müceddere...

1 adet kuru soğan
2 domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı kaynamış su
tuz,zeytinyağı,kırmızı biber,karabiber

Yıkanmış mercimekler üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayınır.Rondodan geçirilen soğan zeytinyağında pembeleştirilir.İnce doğranmış yeşil biber ve küp küp doğranmış domates eklenir,birkaç dakika daha kavrulur.Salçalar eklenir.Yıkanıp suyu süzülmüş bulgur ve mercimek eklenir.1,5-2 bardak kaynamış su,tuz ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirlir.10 dakika dinlendirilip et ve tavuk yemeklerinin yanında ya da ayran ve turşuyla tek başına servis yapılır..
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder