Tatlılara devam :) Tarifim 12 yıllık ve benim için çok özel.Yeni evliyken misafirlerime yaptığım ilk tatlı.O gün bugündür hep yaparım,beni hiç utandırmadı...
1 yumurta
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
süslemek için fındık kırığı
karamel sos:
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Yumurta çırpılır,süt,nişasta,şeker (1,5 bardaktan 2 yemek kaşığı ayrılır) karıştırılır.Başka bir tencerede ayrılan 2 yemek kaşığı şeker eritilir.1/2 bardak su eklenip kaynatılır.Şekerli karışım sütlü karışıma eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra yağı eklenir,Bu arada 2 yemek kaşığı şeker eritilip hafifçe ıslatılmış karamel kaplarının dibine 1 tatlı kaşığı konur,muhallebi karamel kaplarına paylaştırılır.Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutulur.Servis için yeniden karamel sos hazırlanır : 2 yemek kaşığı şeker eritilip 1 çay bardağı su eklenir.Tatlılar kenarlarından hafifçe bıçakla sıyrılır,tabaklara ters çevrilir.Tatlılara servis yapılmadan önce karamelli sostan gezdirilir.Fındık kırığı serpilir. (Ben bu kez dondurmayla servis yaptım)
0 yorum :
Yorum Gönder