Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

BUZLU BÖREK

Written By Swt Bilişim on 26 Ağustos 2010 Perşembe | 01:46


Herkesin bildiği,benim de sık sık yaptığım,çıtır çıtır bir börek ...Yeşil kivi de görünce tekrar aklıma düştü :)

3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su  bardağı buzlu su

İçi: Beyaz peynir-maydanoz,kavrulmuş soğan-patates ya da kıymalı harç
  
Üzeri :
yumurta sarısı
susam-çörekotu

İstenen iç hazırlanır.Yufkanın biri tezgaha açılır, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağın yarısı fırçayla sürülür. İkinci yufka ilk kat yufkanın üzerine yayılır, kalan sıvı yağı sürülür.Kalan üçüncü yufka da diğer yufkaların üzerine serilip 12 eşit üçgene kesilir. Kenarlarına hazırlanan iç paylaştırılır ve kenarları kıvrılarak sigaraböreği gibi sarılır.Börekler uygun büyüklükte bir tepsiye alınır ve üzerine buzlu su dökülür, yarım saat arada çevirerek börekler bu suda bekletilir.Sürenin sonunda börekler fazla hırpalanmadan bir süzgü üzerine alınır, 5 dakika suyunun süzmesi için bekletilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörekotu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder