Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » KALAMAR TAVA & TARATOR SOS

KALAMAR TAVA & TARATOR SOS

Written By Swt Bilişim on 19 Ağustos 2010 Perşembe | 06:16


Ailecek çok sevdiğimiz lezzetlerden. Özellikle kızım tek kelimeyle kalamara bayılıyor :))

1 kg kalamar  (ben dondurulmamış taze tercih ediyorum)
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı şeker
1 şişe maden suyu
1 limon suyu
un,tuz

Ayıklanımış,yıkanmış ve dilimlenmiş (bacaklar kısa parçalar halinde,gövde halka halka doğranır) kalamarlar şeker,karbonat,limon suyundan oluşan terbiyeyle iyice ovulur,yumuşatılır.1 şişe maden suyu eklenir.Kalamarlar bu karışımın içinde 3-4 saat dinlendirilir. Süzülüp un-tuz karışımına bulanır. Fritözde kızgın yağda 2-3 dakika,ekmek kabuğu rengi alana kadar kızartılır.Kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınır,tarator sosla servis yapılır.

TARATOR SOS:

3 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (sirke tadından hoşlanmıyorsanız eklemeyin)
3 diş sarimsak (ezilmiş)
1-2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kasik zeytinyağı
tuz,karabiber,kırmızı biber

Ekmeklerin kenrları çıkarılıp içleri ufalanır.Diğer malzemeler eklenip el blendırıyla karıştırılır (kıvamı çok koyu olursa 1/2 su bardağı su ilave edilir) Oda ısında dinlendirilip kalamarla servis yapılır.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder