Ben zamanım olduğu için pandispanyasını kendim yaptım,eğer kısıtlı zamanınız varsa hazır pasta tabanlarla çabucak hazırlayabileceğiniz nefis bir pasta bu...
Pandispanya:
4 adet yumurta4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır ya da buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arasına :
1 poşet Dr.Oetker kaymak tadında şanti + 1 su bardağı soğuk süt
vişne taneleri (ben dondurulmuş kullandım)
damla çikolata
Üzerine:
1 poşet krem şanti + 1 çay bardağı soğuk süt
Vişne taneleri
Meyvalı sos (küçük paketlerde tek kullanımlık soslardan)
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Şekerin yarısını eklenir ve şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Şeker eriyince sıvı yağ eklenir ve çok az çırpılır. Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu karıştırılıp elenir.Yumurta akları ve sarıları birleştirilerek çok az daha çırpılır. (tercihen çırpma teliyle) Katı yağla yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. ( İlk yarım saat fırının kapağının açılmaması önemli) Pandispanya soğuduktan sonra bıçakla ya da kesme teliyle 2 ya da 3 kata kesilir.1 çay bardağı sütle katlar hafifçe ıslatılır. Kaymak tadında şanti sütle çırpılıp hazırlanır. İlk katın üzerine yayılır.Dondurulmuş vişne kullanıyorsanız,çözülmüş ve suyu süzülmüş vişne taneleri ile damla çikolatlar üstüne serpilir.Diğer kat kapatılır.Kremşantiyle kaplanır,arzuya göre süslenir.
0 yorum :
Yorum Gönder