DİLAN
Written By Swt Bilişim on 20 Ağustos 2010 Cuma | 07:05
Dilan'ın tarifine Yeşil Kivi'de rastladım.Hem adı hem de görünümü çok hoşuma gitti.Hemen denedim,yaz günlerine gerçekten çok yakışan bir lezzet oldu.Tarifi aynen aktarıyorum :
2 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 demet roka
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı acı biber sosu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Bulgur ayıklanır, derin bir kaba alınır ve üzerine sıcak su dökülür, karıştırılır. Kabın üstü örtülerek bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat bekletilir.Dereotu ve roka ince ince doğranır.Tüm malzeme karıştırılır ve buzdolabında soğutulup servis edilir.
0 yorum :
Yorum Gönder