Malzemeler
1 kg ebegümeci otu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı pirinç
1 kahve fincanı su, tuz
Yapılışı
EBEGÜMECİNİ, kaynamış suya atıp, 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suyun içine daldırın ve çıkarın. Suyunu süzün. Yağda, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Rendelenmiş sarmısakları katıp biraz
kavurun. İnce kıydığınız ebegümecini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Ebegümeci
kendi suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ardından üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Kapağı kapalı olarak 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder