Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
3 su bardağı un
42 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
File fındık

Yapılışı
DÜZ bir zemine unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yaş mayayı koyun ve ılık su ile eritin. Tozşeker, margarin, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgahın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder