Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Nohutlu Tarhana

Nohutlu Tarhana

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
250 gram nohut
3 adet orta boy soğan
Yarım kg domates
250 gram ince irmik
2 kg un
Yarım kg yağlı yoğurt
50 gram ekmek mayası
Tuz

Yapılışı
Nohudu haşlayıp blenderden geçirerek püre haline getirin ve geniş bir kaba alın. Soğan ve domatesi rendeleyip püre haline getirdiğiniz nohutlara ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerlerine ilave edip iyice yoğurun. Üzeri kapalı olarak ekşimeye bırakın. Günde birkaç kere karıştırarak 4-5 gün süreyle ekşitin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Bu parçaları temiz bir beze sererek alt üst ederek kurutun. Kuruduktan sonra kevgirden geçirin ve tekrar bez üzerine serip iyice kurutun. Cam kavanozlarda ya da bezden torbalarda saklayın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder