Malzemeler
1 adet kuzu incik
2 adet orta boy taze patates
2 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı süt
1 paket taze fesleğen
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı biberiye
Tuz, karabiber
Yarım kabak, havuç
Yapılışı
TERCİHİNİZE göre marine ettiğiniz kuzu inciği, önce hafif ateşte çevirin. Arzunuza göre ilave edeceğiniz sebzeleri, defne yaprağı ve baharatlar ile birlikte suyunu çektirerek kısık ateşte 45 dakika pişirin. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp, tereyağı, süt, fesleğen ve biberiye ile püre haline getirin. Az haşlanıp, tereyağında çevrilmiş havuç ve kabak ile birlikte garnitür olarak tabağınızı süsleyin.
0 yorum :
Yorum Gönder