Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Kızarmış Muhallebi

Kızarmış Muhallebi

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 litre süt
350 gram pirinçten hazırlanmış sübye
5-6 çorba kaşığı tozşeker
2 adet ufak çubuk tarçın
1 adet limonun kabuğu
3 adet yumurtanın akı
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı
SOĞUK sütü bir tencereye aktarın. Sübyeyi ya çok ince süzgeçten ya da tülbentten geçirerek ilave edin. Tozşekeri, tarçını, limonun kabuğunu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında, çubuk tarçınları ve limon kabuğunu çıkartın. İyice koyulaştığı ve kaynamaya başladığında, ocağın altını kapatın. Muhallebiyi, kare bir cam tepsiye dökün. Yerinden oynatmadan soğutun ve buzdolabına alın. 1-2 saat de orada bekletin. Soğuk muhallebiyi kare kare kesin. Yumurta akına, ardından galeta ununa bulayıp, kızartarak servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder