Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Ispanak Püreli Kiş

Ispanak Püreli Kiş

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 kg ayıklanmış ıspanak yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt, 1 tatlı kaşığı tuz
150 gram gravyer peyniri

Kiş için:
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Üç buçuk çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta sarısı

Yapılışı
ISPANAKLARI iyice yıkayıp, doğrayın. Unla margarini kavurun. Ispanak yapraklarını içine atın. İyice karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyla 1-2 taşım kaynatın. Süt ve tuzu ilave edin. İyice suyunu çekince altını kapatın ve rendelenmiş gravyeri ilave edin.
Kiş için: UN ve tereyağını bir kapta yoğurun. Su, tuz, yumurta sarısı ekleyip tekrar yoğurun. Tartölet kalıplarına yerleştirin ve 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ispanak püresini, kalıplardan çıkardığınız kişlere yayın. Servis yaparken tekrar fırınlayın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder