Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Fırında Patatesli Kuzu

Fırında Patatesli Kuzu

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
10 adet küçük boy patates
1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarmısak
1’er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı
ETİ yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder