Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Fırın Makarna

Fırın Makarna

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 paket fırın makarna
3 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg kıyma
Tuz, karabiber, tarçın
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Üzeri için: 1 su bardağı
rendelenmiş hellim peyniri

Yapılışı
BEŞAMEL sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ilave edip, koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın. İç harcı hazırlamak için soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene dek soteleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve tarçın ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Makarnayı, tuz attığınız kaynar suda, paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. Makarnayı yumurta ve rendelenmiş hellim peyniri ile karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine makarnanın yarısını yerleştirin. Üzerine iç harcı yerleştirip, beşamel sosu gezdirin. Kalan fırın makarnayı tepsiye koyun. Üzerine rendelenmiş hellim peynirini serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder