Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Bademli Böğürtlenli Kek

Bademli Böğürtlenli Kek

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
4-5 adet milföy hamuru
1 paket (250 gram) margarin
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
1 adet mandalinanın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı toz badem
200 gram böğürtlen

Yapılışı
Fırını 220 derecede ısıtın. Milföyleri birleştirip 22 cm'lik fırın kalıbının dibini kaplayacak şekilde açın. Kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Milföyü yerleştirip, çatalla birkaç yerinden delik açın. Fırın ısısını 200 dereceye düşürün. Kalıbı fırına yerleştirip, milföy pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Margarin ve pudraşekerini çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edin. Rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip karıştırın. Un ve toz bademi ilave edip çırpın. Karışımı milföyün üzerine yayıp, böğürtlenleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, arada kontrol ederek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Servis önerisi: Bademli böğürtlenli keki, dondurma ile servis yapabilirsiniz.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder