Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Domates Soslu Kalkan

Domates Soslu Kalkan

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
2 kg kalkan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un

Domates sos için: 
3 adet domates
4-5 adet mantar
1 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı krema
Tuz, pulbiber

Yapılışı
Kalkanı irice dilimleyin. Önce sıvıyağa daha sonra una bulayın. Izgara yapın ve servis tabağına alın. Domatesli sos için, kabukları soyulmuş domatesi dörde bölün ve blenderden geçirin. Daha sonra tavaya alın ve üzerine ince kıyılmış mantar, kuşbaşı doğranmış patates, tuz ve pulbiber ilave edip, kavurun. En son kremayı ekleyin ve 1-2 defa çevirdikten sonra ocaktan alın. Balıkla birlikte servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder