Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

SOSLU BİFTEK

Written By Swt Bilişim on 6 Eylül 2014 Cumartesi | 14:45

Ben mutfağımda düdüklü tencere çok kullanırım ama hiç soslu biftek pişirirken kullanmamıştım. harika oldu lokum gibi pişti.Bu yemek davet sofralarına da çok yakışıyor.Ben patates püresiyle servis yaptım.Kızartma patates ve pilav da çok yakışacaktır.


Malzemeler:

*6 dilim biftek
*1,5 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı un
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*Tuz,karabiber,kekik
* 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

1)Biftekleri sıvıyağla bir tavada arkalı önlü rengi değişene kadar kızatıyoruz ve düdüklü tencereye alıyoruz.
2)Soyulmuş soğanı ve sarımsakları ekliyoruz.Bir kase suda salçayla beraber unu eziyoruz.Bifteklerin üzerine döküyoruz.1 su bardağı su ve baharatları ekleyip düdüklüyü kapatıyoruz ve etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.(süre değişebilir o yüzden yazmıyorum)
3)Soğanı ve sarımsakları çıkarıp patates püresiyle servis yapıyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)






SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder