Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » HİNDİSTAN CEVİZLİ TUZLU KURABİYE

HİNDİSTAN CEVİZLİ TUZLU KURABİYE

Written By Swt Bilişim on 31 Ağustos 2014 Pazar | 15:28

Ağızda dağılan enfes bir tuzlu kurabiye tarifim var.İçinde hindistan cevizi olduğunu gördüğümde biraz şaşırmıştım ama inanın nefis oldu.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.




Malzemeler:

*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı sirke
*200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Üzeri için:
*Susam

Yapılışı:

1)Yumurtanın birinin akını daha sonra üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.Unu kontrollü olarak ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesiyoruz.
2)Hamurdan parçalar kopararak dilediğimiz şekli veriyoruz.Üzerlerine ayırdığımız yumurta beyazını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

                                                                       Afiyet olsun:)
         




SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder