Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

YANARDAĞ PASTA

Written By Swt Bilişim on 24 Ağustos 2014 Pazar | 16:40

Cumartesi günü çok sevdiğim arkadaşım Ufuk,ablası Mine abla ve yakın aile dostları Nükhet'i ağırladım.Çok güzel ve keyifli bir gündü.Yalnız ben panikten sofranın resmini çekemedim.Ama Ufuk resimledi,bloğunda yayınlayacak.Tatlıları önceden yaptığım için ayrı ayrı fotoğraflarını çekmiştim.Yanardağ pastayı hem misafirlerim hem de instagramdaki takipçilerim çok beğendiler.Çok kolay ama bir o kadar da gösterişli ve lezzetli bir pasta.Denemenizi tavsiye ederim.




Malzemeler:

*1 adet kakaolu hazır pandispanya
*1 paket hazır dolgu kreması
*Yarım paket toz krem şanti
*2 tane muz (ben 1 adet muz 1 kase frambuaz kullandım)
*1 avuç damla çikolata
*Yarım paket kakaolu bisküvi
*1 su bardağı soğuk süt
*Yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)

Sosu için:
*1 büyük kase çilek
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı:

1)Sosu için çilekleri rondodan geçiriyoruz ,şeker ve nişastayla pişiriyoruz.
2)Dolgu kremasını ve krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz.Muzu dilimliyoruz.Bisküvileri parçalıyoruz ve hepsini karıştırıp bir kenara alıyoruz.
3)Pandispanyanın alt tabanını servis tabağına alıyoruz ve şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine kenarlardan bir parmak kalacak şekilde krem şantili karışımı boşaltıyoruz ve kubbe şekli veriyoruz.


4)Pandispanyanın üst katını 8 üçgen parçaya kesiyoruz şekerli sütle ıslatarak aşağıda görüldüğü gibi yerleştiriyoruz.


5)Soğuyan sosu pastanın üzerinden dökerek dilimlerin arasına girmesini sağlıyoruz.

                                                                                  Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder