Malzemeler:
*1 adet kakaolu hazır pandispanya
*1 paket hazır dolgu kreması
*Yarım paket toz krem şanti
*2 tane muz (ben 1 adet muz 1 kase frambuaz kullandım)
*1 avuç damla çikolata
*Yarım paket kakaolu bisküvi
*1 su bardağı soğuk süt
*Yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)
Sosu için:
*1 büyük kase çilek
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
1)Sosu için çilekleri rondodan geçiriyoruz ,şeker ve nişastayla pişiriyoruz.
2)Dolgu kremasını ve krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz.Muzu dilimliyoruz.Bisküvileri parçalıyoruz ve hepsini karıştırıp bir kenara alıyoruz.
3)Pandispanyanın alt tabanını servis tabağına alıyoruz ve şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine kenarlardan bir parmak kalacak şekilde krem şantili karışımı boşaltıyoruz ve kubbe şekli veriyoruz.
4)Pandispanyanın üst katını 8 üçgen parçaya kesiyoruz şekerli sütle ıslatarak aşağıda görüldüğü gibi yerleştiriyoruz.
5)Soğuyan sosu pastanın üzerinden dökerek dilimlerin arasına girmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder