Malzemeler:
*4 adet yufka
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
İçi için:
*2 adet büyükçe patates
*200 gram kıyma
*1 adet soğan
*Tuz,karabiber
*3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1)Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Soğanı sıvı yağda soteleyip kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.Daha sonra rendelediğimiz patatesleri koyuyoruz.Tuzunu ve karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
2)Yufkaları mutfak makasıyla ince ince kesiyoruz.Küçük silikon kalıpların dibine yufkalardan bir tutam alıp koyuyoruz.Hafifçe bastırıyoruz.Orta kısmın daha çukur olmasına dikkat ediyoruz.
3)İç harcından bir kaşık kadar orta kısma yerleştiriyoruz.Üzerine tekrar bir tutam yufka koyuyoruz.Yine hafifçe bastırıyoruz.(4 yufkadan 16 börek çıkıyor)
4)Sos malzemelerini karıştırıp her böreğin üzerine 2 kaşık koyuyoruz.Susam ya da çörek otu serpiyoruz.
5)160 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder