Malzemeler:
*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*Yarım kilo kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz,kara biber
*Üzerini süslemek için domates ve sivri biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1)Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölüyoruz.İçlerini oyacak yardımıyla oyuyoruz.
2)Oyduğumuz patlıcanları tuzla ovuyoruz ve biraz bekletiyoruz.Daha sonra iyice yıkayıp kuruluyoruz.Kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
3)Kızarmış patlıcanları, fazla yağlarını çekmeleri için havlu kağıt üzerine alıyoruz.Daha sonra fırın kabına diziyoruz.
5)Pişen etleri patlıcanlara paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates dilimi ve sivri biber ile süslüyoruz.(arzu ederseniz kaşar rendesi de koyabilirsiniz)
6)Etleri aldıktan sonra kalan suyu fırın kabına alıyoruz.Eğer etin suyu yeteri kadar kalmadı ise 1 talı kaşığı az sıvı yağla kavurup suyla açıp kaynatarak sos hazırlayabilirsiniz.Ben yeteri kadar su kaldığı için onu kullandım.
7)200 derecede önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder