Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » PATLICANLI SAKSI KEBABI

PATLICANLI SAKSI KEBABI

Written By Swt Bilişim on 16 Şubat 2014 Pazar | 14:24

Patlıcanla yapılan çok çeşitli yemek var.Ama biraz farklılık istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Hem göze hem de mideye hitap ediyor.Üstelik hazırlaması da kolay.Şimdi tarife geçelim.




Malzemeler:

*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*Yarım kilo kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz,kara biber
*Üzerini süslemek için domates ve sivri biber
*Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

1)Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölüyoruz.İçlerini oyacak yardımıyla oyuyoruz.
2)Oyduğumuz patlıcanları tuzla ovuyoruz ve biraz bekletiyoruz.Daha sonra iyice yıkayıp kuruluyoruz.Kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
3)Kızarmış patlıcanları, fazla yağlarını çekmeleri için havlu kağıt üzerine alıyoruz.Daha sonra fırın kabına diziyoruz.


4)Bu arada etleri tencereye alıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ve teremyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.Salçayı ilave edip biraz kavurduktan ve sıcak su ilave edip tuz ve kara biberi ekledikten sonra etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
5)Pişen etleri patlıcanlara paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates dilimi ve sivri biber ile süslüyoruz.(arzu ederseniz kaşar rendesi de koyabilirsiniz)
6)Etleri aldıktan sonra kalan suyu fırın kabına alıyoruz.Eğer etin suyu yeteri kadar kalmadı ise 1 talı kaşığı az sıvı yağla kavurup suyla açıp kaynatarak sos hazırlayabilirsiniz.Ben yeteri kadar su kaldığı için onu kullandım.
7)200 derecede önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder