Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » KEK KALIBINDA BÖREK

KEK KALIBINDA BÖREK

Written By Swt Bilişim on 19 Şubat 2014 Çarşamba | 16:14


Bu nefis sunumlu böreği canım arkadaşım Ufuk için hazırlamıştım.Ben fotoğraf çekmeyi unutmuştum.Benim için fotoğrafladı ve bloğuma yükledi.Ne yazık ki ben onun gibi güzel fotoğraflar çekemiyorum.Zamanla ben de yayınlarımı güzel resimleyebilirim inşallah.Tarife gelince bu güzel börek 'Cahide Jibek'ten.Kendisi detaylarıyla anlatmış ve resimlemiş.Bir daha yaptığımda detayları resimleyip yükleyeceğim

DSC_0801

DSC_0806

Malzemeler:

*5 adet yufka
*1 şişe maden sodası (200 mililitre)
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:
*150 gram beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

1)Soda,süt,yumurta ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
2)Kek kalıbını yağlıyoruz.İlk yufkayı ortasını delmeden,kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştiriyoruz.(ilk yufka sosa batırılmayacak)
3)İkinci yufkayı yarıya bölüyoruz.Sosa batırıp kalıbın içine yerleştiriyoruz.Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştiriyoruz.
4)Üzerine iç malzemesinden serpiştiriyoruz.Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka,biraz iç olarak kalıba döşüyoruz.
5)Son yufkayı yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz.
6)İlk yufkanın ortada kalan kısmını deliyoruz ve kenarlara doğru iteliyoruz.
7)İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlıyoruz.En üste yağ sürüyoruz.Mümkünse bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
8)Ertesi gün 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not:Börek biraz kalın olduğu için normalden uzun sürede pişmeli.Aksi halde içi hamur kalabilir.Börek fırından çıkınca biraz sönüyor ve normal boyutuna ulaşıyor.

                                                                          Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder