Malzemeler:
*2 adet yufka
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 küçük çay bardağı su
İçi için:
*Yeteri kadar küçük doğranmış sucuk
*Yeteri kadar kaşar rendesi
Üzeri için:
*1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
1)Yufkayı düz bir zemine yayıyoruz.Üzerine sıvı yağ-su karışımından sürüyoruz.
2)Yufkayı dörde bölüyoruz.Kesilen her parçanın geniş tarafı bize bakacak şekilde seriyoruz.Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortasını tutarak yufkayı büzüyoruz ve kelebek şekli veriyoruz.
3)Kanat kısmını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştiriyoruz.
4)Birleştirilen yere iç harcımızdan koyuyoruz.
5)Sivri yerinden başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
6)Böreklerin geniş kısmı üstte kalacak şekilde,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında ,180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder