Ayvanın mevsimindeyiz.Bol bol ayva tatlısı yapmanın zamanı.Hem kolay hem de enfes bir lezzet.Kaymakla servisi de mükemmel oluyor ama ben kaymakla değil de muzla servis yaptım.Böyle de güzel oldu.
Malzemeler:
*Dilediğiniz kadar ayva
*Her yarım ayva için 3 çorba kaşığı toz şeker
*Su
*1 adet elma
*Servis için kaymak ya da dilediğiniz meyveler
Yapılışı:
1)Ayvaları güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.Soyduğumuz kabukları atmıyoruz,pişirirken kullanacağız.(tatlının suyunun jölelenmesi için)
2)Soyduğumuz ayvaları ikiye kesiyoruz ve çekirdekli kısımları oyarak çıkartıyoruz.Çekirdekleri de atmıyoruz,tatlı pişerken renk vermesi için tencereye atıp kaynatacağız.
3)Ayvaları yayvan bir tencereye ,oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Ayva kabuklarını ayvaların arasına,altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Ayva çekirdeklerini de tencereye serpiştiriyoruz.
4)Elmayı rendeliyoruz ve ayvaların oyuk kısımlarına paylaştırıyoruz.
5)Her yarım ayvanın üzerine üç çorba kaşığı toz şeker koyuyoruz ve ayvaların yarısına gelecek şekilde tencereye su koyuyoruz.
6)Ocağın altını açıp tatlıyı pişmeye bırakıyoruz.Su kaynayana kadar hızlı ateşte bırakıyoruz.Kaynama başlayınca ocağın altını iyice kısıp ,tenceredeki su köpük köpük olup jöleleşinceye kadar pişiriyoruz.(ben 2 saat pişirdim)
7)Dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder